A trecut 1 an de când Andrei Volosevici, împreună cu consilierii locali PNL – USR-PLUS conduc Ploieștiul. Care sunt realizările administrației făcute „la firul ierbii” ?

645

Pe 27 septembrie 2020, Andrei Volosevici câștiga detașa alegerile pentru funcția de primar al Municipiului Ploiești, având inclusiv o majoritate confortabilă în consiliul local formată din 13 consilieri PNL + 5 USR, astfel cele 2 partide punându-i și pe cei 2 viceprimari, Daniel Nicodim și Magdalena Trofin.

Administrație ”la firul ierbii”. Așa susținea primarul Andrei Volosevici că va avea grijă de urbe, având în campanie o serie de proiecte care să „redea strălucirea Ploieștiul” în care se afundase după 4 ani de mandat al colegului de partid, Adrian Dobre.

Ploieștiul are în prezent zeci de probleme cu care se confruntă cetățenii în mod zilnic- de la gunoaie la tot pasul, la lipsa locurilor de joacă moderne și sigure, a parcurilor bine întreținute, la infrastructura distrusă, la lipsa marcajelor rutiere, a spațiilor verzi îngrijite, lipsa siguranței pe străzi, s.a.m.d, lucruri elementare, de bun-simț.

Câte dintre aceste probleme au fost rezolvate după 1 an de mandat și care sunt realizările de până acum?

După o analiză atentă a ședintelor de consiliul local și a activității administrației PNL – USR-PLUS, nu am reușit, din păcate, să identificăm lucruri pozitive, ba dinpotrivă, am constatat că orașul este îngropat în gunoaie, nu au fost demarate proiecte majore, nu au fost făcute reparații considerabile la trama stradală, fără locuri de joacă noi/reabilitate vecele vechi, modul în care arată cimitirele, iarba netunsă, s.a.m.d. nu au fost făcute lucruri normale.

Dar în schimb, am identificat o serie de proiecte importante aprobate care afectează traiul de zi cu zi al locuitorilor, precum majorarea tarifelor pentru iluminatul public și iluminatul ornamental ( Luxten Lighting), majorarea tarifului gigacaloriei pentru utilizatorii casnici, de la 375,26 lei/Gcal/TVA inclus, la 431,47/Gcal/TVA inclus ( Veolia Energie), majorarea tarifului pentru apă de la 2.91 lei/m cub fără TVA, la 3,11 lei/m cub fără TVA, iar cele pentru canalizare cresc de la 1,26 lei/ m cub fără TVA, la 1,38 lei fără TVA, contractarea a 28 de milioane de lei pentru 2 credite: unul în valoare de 10 milioane de lei și a unui alt credit cu o valoare de 18 milioane de lei (ambele credite au o durată de 13 ani), s.a.m.d

Doar pentru suvenția gigacaloriei pe anul 2021 se cheltuie aproximativ 93.000.000 lei din banii cetățenilor, fiind o creștere considerabilă față de anul trecut.

Reamintim că alianța PNL+USR/PLUS deține puterea absolută, atât la nivel central prin Guvern, cât și la nivel local, aceștia conducând Primăria Ploiești + majoritate în consiliul local, președenția Consiliului Județean Prahova + majoritatea în consiliul județean, având toate pârghiile pentru a schimba fața orașului în bine, acesta arată mai rău ca niciodată.

Câteva imagini din Ploiești, la 1 an distanță de când s-a instalat noua administrație.