Astăzi, 5 martie, a început judecarea apelului în procesul de corupție al lui Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului și aspirant la un nou mandat de edil al orașului.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat, în dată de 7 februarie 2020, apelul declarat de către DNA şi Primăria Ploieşti (prin primarul în funcţie Adrian Dobre), împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti, primul termen stabilit fiind 5 martie 2020, dată la care a început judecarea apelului penal.

Cauza are ca obiect apelul priveşte infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), traficul de influenţă (art.291 NCP) şi abuzul în serviciu (art.297 NCP) , dosar în care Volosevici a fost achitat în prima instanţa. Reamintim că primarul Adrian Dobre a formulat apel împotriva hotărârii de achitare a lui Volosevici, apelul primăriei fiind înregistrat la instanţa care a pronunţat hotărârea fix în ultima zi a anului trecut.

Andrei Volosevici este urmărit penal pentru fapte de corupţie în legătură cu finanţarea echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, prejudiciul estimat din bugetul local de procurorii DNA fiind de 32.577.437 lei și concomitent, de obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare.

Procesul în care este judecat Andrei Volosevici are puține șanse de a se finaliza înainte de alegerile locale din vară, care vor fi programate în luna iunie.

Andrei Volosevici a fost anunțat de către Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, în data de 7 februarie, ca și candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Ploiești.