A fost semnat referatul pentru construirea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte pentru tratamentul bolnavilor cu afecțiuni oncologice la spitalul Municipal Ploieşti

781

Viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, a anunțat că un centru de terapie pentru tratarea tumorilor profunde atât de necesar Ploieștiului si județului Prahova a intrat in linie dreaptă. Prin realizarea Centrului, la Ploiești vor putea fi tratați de cancer minim 2.000 de pacienți anual.

„După îndelungi aşteptări, un proiect important pentru Ploieşti, dar şi pentru Prahova, prinde contur.

Astăzi am semnat referatul prin care construirea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte intră în linie dreaptă.

Acest Centru de Radioterapie, parte componentă a Spitalului Municipal Ploieşti, vine în sprijinul bolnavilor oncologi, din Prahova şi din judeţele limitrofe, pentru tratamentul specific tumorilor profunde.

Imobilul care are termen de execuţie de 12 luni, va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă, un buncăr pentru brahiterapie, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, dar şi cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi.

Efortul financiar pentru construirea clădirii speciale este de peste 14.700.000 de lei, din care 4 000 000 reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean Prahova.

Proiectul nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul nemijlocit al consilierilor locali şi judeţeni PSD – ALDE, al preşedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, dar şi cu eforturile susţinute ale medicului Marius Dinu.

Prin realizarea Centrului, la Ploiești vor putea fi tratați de cancer minim 2.000 de pacienți anual.” a declarat Cristian Ganea