7 tineri au întâmpinat probleme urcând spre cabana Dichiu : 5 dintre ei au rămas cu autovehiculul suspendat pe carosabil, iar alți 2 au rămas blocați în nămeți

441

Ziua de 13 februarie s-a dovedit a fi una norocoasă pentru 5 tineri, care au vrut sa urce cu un auto catre cabana Dichiu,dar totul e bine când se termină cu bine!

Cei cei 5 tineri s-au aventurat pe DJ 713, plecând de la cabana cuibul Dorului, deși drumul este închis deoarece nu a fost deszapezit corespunzator. Văzând că au rămas cu autovehiculul suspendat si nu se mai puteau deplasa , acestia au solicitat sprijin pe SNAU 112.

La ora 16.45 un echipaj de jandarmi montani din Sinaia a pornit în căutarea lui, păstrând legătura telefonic cu acestia. Astfel, la ora 17:15 i-au găsit, i au ajutat sa scoata masina blocata și au început împreună deplasarea spre Sinaia, unde au ajuns la orele 18.15, în condiții bune. Pe drum au găsit alți 2 „ghinionisti „, care s-au aventurat cu masina ,tot pe acelasi drum pe care au rămas blocati in nameti.

Jandarmii montani sunt onorati că au încheiat misiunea cu bine și considera ziua de azi ca fiind una norocoasă atât pentru ei cât și pentru cele 7 persoane . Jandarmii recomanda turistilor ca acest tronson de drum sa fie evitat fiind a treia interventie in ultimele zile.