3500 de articole vestimentare de firmă, contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră

419

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat au descoperit peste 3.500 articole vestimentare și de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni străini, respectiv un cetăţean turc şi un cetăţean bulgar, au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 19.07.2019, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit într-un autocar, în compartimentul destinat bagajelor, 12 saci care conțineau 1.718 articole vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorul bunurilor este cetățeanul turc C.I., ‚în vârstă de 44 de ani. Acesta a declarat că intenționa să comercializeze bunurile, nu deținea documente de proveniență pentru acestea și nu avea cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 92.510 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat au descoperit, în aceeaşi zi, într-un microbuz condus de cetăţeanul bulgar G.G., în vârstă de 32 de ani, cantitatea totală de 1.833 articole vestimentare şi marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de  215.310 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun