25 de incendii de vegetație uscată, în weekend, în Prahova.

407

Weekend aglomerat pentru pompierii militari din Prahova. Echipajele ISU au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 25 de incendii de vegetație uscată, după ce unii prahoveni au efectuat igienizarea terenurilor, fără respectarea normelor.

Pompierii militari prahoveni au fost solicitați, în weekend, să intervină pentru localizarea și lichidarea a 25 incendii de vegetație uscată produse în localitățile Podenii Noi, Boldești-Scăeni (3), Valea Călugărească (2), Mănești, Șirna, Starchiojd (2), Vadu Săpat, Urlați (2), Ceptura (2), Cocorăștii Colț, Bărcănești, Gornet Cricov, Apostolache, Posești, Măgurele, Păcureți, Filipeștii de Târg, Balta Doamnei și Lipănești.

„Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spații deschise, cetățenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafața de ardere a fost de aproximativ 48 ha vegetație uscată. Misiunea cea mai dificilă, din cauza suprafeței afectate, dar și a vântului puternic care dezvolta și propaga cu repeziciune incendiul, a fost în localitatea Ceptura, unde incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 25 mp cu pericol major de propagare la locuințele din apropiere”, a precizat ISU Prahova.