16 permise de conducere reținute, patru certificate de înmatriculare retrase și peste 190 de testări cu aparatul etilotest în acest weekend, în urma unor acțiuni rutiere desfășurate de polițiștii prahoveni

478

În acest weekend, polițiști din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene și din cadrul Poliției Orașului Breaza, au acționat în vederea prevenirii accidentelor rutiere, cu precădere fiind vizați conducătorii auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cei care nu acordă prioritate pietonilor, precum și bicicliștii care încalcă regulile de circulație.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate 195 de testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 71 contravenții au fost pentru nerespectarea limitei legale de viteză, iar 32 pentru neregulile săvârșite de către bicicliști.

Spre exemplu, în acest weekend, au fost depistați mai mulți participanți la trafic, care circulau pe bicicletă, fiind sub influența băuturilor alcoolice, rezultatele fiind de: 0,24 mg/l; 0,28 mg/l; 0,51mg/l; 1,31 mg/l ș.a, alcool pur în aerul respirat. Au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 870 lei, fiecare.

Totodată, 16 conducători auto au rămas fără permisul de conducere, în urma săvârșirii unor contravenții, precum depășirea limitei de viteză cu peste 50 km/h, dar și pentru neacordarea prioriății de trecere pietonilor aflați în traversare regulamentară, iar 4 certificate de înmatriculare au fost reținute de către polițiști. 
Valoare totală a amenzilor aplicate se ridică la peste de 72.000 lei.

Recomandăm particinanților la trafic să respecte regulile de circulație, să păstreze o distanță de siguranță regulamentară față de auto care îl precede, și să adopte o viteză corespunzătoare condițiilor meteorologice și de drum.

Sursa foto: IJP Prahova