10 medici din județul Prahova au demisionat: 8 de la spitalul din Câmpina și doi de la spitalele din Breaza și Mizil

635

În plină epidemie de  COVID-19, demisiile în rândul cadrelor medicale din sistemul românesc se țin lanț zilele acestea. Numai astăzi au demisionat opt medici ai Spitalului Câmpina, desemnat spital suport pentru pacienții cu noul COVID -19 în județul Prahova, și doi de la spitalele din Breaza și Mizil.

Se pare că dintre cei opt medici demisionari din Câmpina, 3 lucrau la secția de ATI-iști, iar ceilalți doctori aparțineau de secțiile de Neonatologi, Interne și Chirurgie.

Prefectura Prahova a emis joi un comunicat de presă în care anunță faptul că zece medici și-au depus demisia, patru dintre medicii demisionari sunt pensionari, dar au continuat să profeseze. 

”Potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, în privința demisiilor medicilor care își desfășoară activitatea la unitățile sanitare din județul nostru, vă aducem la cunoștință faptul că, până în prezent, au fost înregistrate zece astfel de cereri. Opt dintre ele au fost la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat unitate-suport pentru tratamentul pacienților confirmați cu COVID-19, una a fost înaintată la Spitalul de Boli Pulmonare Breaza și una la Spitalul Orășenesc „Sf. Filofteia“ din Mizil. Dintre medicii demisionari, patru sunt pensionari, dar au continuat să profeseze”, a precizat Prefectura Prahova.