Locuințe de serviciu tip ANL pentru medicii specialiști ai Spitalului Județean Ploiești

1937

Apropierea de Capitală presupune mai multe avantaje pentru locuitorii județului nostru, însă, din anumite puncte de vedere, distanța de 60 de kilometri reprezintă și un impediment.

Pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, de exemplu, ocuparea posturilor vacante de medici a fost și, în unele cazuri, a rămas o problemă, tocmai din cauza faptului că marile spitale din București sunt mai atractive pentru doctorii tineri. Avem în proiect o variantă de susținere a medicilor care doresc să profeseze la Ploiești: construirea de locuințe destinate specialiștilor, care să vină și să completeze creșterea salariilor și asigurarea unor condiții mai bune, prin achiziționarea de aparatură performantă.

Cu sprijinul Agenției Naționale pentru Locuințe și în colaborare cu Primăria Blejoi, am demarat proiectul de realizare a locuințelor destinate specialiștilor din domeniul sanitar, în cadrul programului guvernamental care vine în sprijinul medicilor. Am purtat astăzi discuții cu domnul Andrei Țurcanu, directorul general al ANL, și cu domnul Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, localitatea care va asigura suprafața de teren necesară pentru demararea proiectului. Astfel, a fost identificat un teren de circa 5000 de metri pătrați, pe raza comunei Blejoi, în apropiere de Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde, cu ajutorul Agenției Naționale pentru Locuințe, urmează să se construiască un imobil cu 30 de apartamente. Fiecare unitate locativă va avea, potrivit proiectului, câte două camere, de aceste locuințe urmând să beneficieze medicii specialiști ai spitalelor aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova. – a declarat președintele CJ, Bogdan Toader