Adrian Dobre, salvat de soluțiile propuse de Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova cu privire la creșterea tarifului la caldură!

653

După o ședință de consiliu local în care a guvernat haosul, fără ca cei prezenți să vină cu soluții concrete pentru a nu impovăra și mai multe ploieștenii, președintele Consiliului Județean Prahova, prezent și el la ședință a fost cel care a oferit 2 alternative viabile celor prezenți pentru a trece peste acest impas al majorării prețului la gigacalorie solicitat de către Veolia :

„Eu nu îmi asum riscul de a rămâne 55.000 de apartamente, adică aproximativ 122.000 de locuitori din Ploiești fără apă caldă, de aceea vin cu propunerea de a se menține prețul actual până când se va putea susține din bugetul local subvenționarea prețului gigacaloriei, astfel încât tariful către cetățean să rămână același!

Am participat, astăzi, la ședința Consiliului Local Ploiești, unde pe ordinea de zi s-a aflat un subiect care îi interesează mai mult de jumătate dintre locuitorii municipiului reședință de județ – alimentarea cu energie termică. Tocmai de aceea, am ținut să fiu de față la această ședință, pentru a le explica ploieștenilor situația reală a sistemului de termoficare, cu hibele sale, dar să și fac unele precizări.

Pentru că exista riscul ca ploieștenii racordați la rețeaua publică să rămână fără apă caldă și fără căldură și ținând cont de faptul că prețul gigacaloriei nu mai fusese modificat din anul 2011, în condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei a avizat o creștere de tarif la Ploiești, astăzi s-a găsit o soluție de compromis benefică pentru ploieșteni. Chiar dacă prețul de producție a gigacaloriei va crește, cetățenii racordați la sistemul centralizat de termoficare nu vor fi afectați în niciun fel, ci vor plăti același tarif al gigacaloriei cu cel actual, respectiv 186,97 de lei plus TVA.

Repet, adoptarea hotărârii de astăzi privitoare la creșterea prețului de producție a gigacaloriei la Ploiești nu va afecta deloc locuitorii orașului. Dau aici un singur exemplu, municipiul București, unde gigacaloria costă 430 de lei, însă unde locuitorii racordați la rețeaua publică de termoficare plătesc circa 130 de lei, restul fiind suportat prin subvenții de către Primăria Capitalei.

Faptul că, la Ploiești, primarul Dobre încearcă să arunce vina pe guvernanți pentru lipsa sa de coerență și pentru lipsa măsurilor care să le facă viața mai ușoară locuitorilor acestui oraș denotă că – deși mai este ceva vreme până la campania electorală din vara anului 2020 – nu se gândește decât la cum să mintă ploieștenii și cum să se justifice în fața acestora pentru inactivitatea sa, deja cronică, în fruntea Executivului celui mai mare oraș al județului Prahova.

Am asistat astăzi la ieșirile complet necontrolate ale unui primar care nu știe sau nu vrea să colaboreze pentru binele cetățenilor pe care îi reprezintă și pentru care este obligat să găsească soluții la problemele stringente ale orașului. Istericalele cu care ne-a obișnuit deja primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, pun la îndoială capacitatea acestuia de a mai gândi clar ceea ce trebuie să facă pentru ploieșteni.” a declarat Bogdan Toader pe pagina sa de socializare.